Dort panama (bez mouky)
Recepty, DortySuroviny
- Korpus:
- 7 vajec
- 15 dkg cukru
- 10 dkg čokolády na vaření
- 2 dkg másla
- 15 dkg strouhaných mandlí
- Krém:
- 15 dkg másla
- 15 dkg moučkového cukru
- 2 žloutky
- 15 dkg čokolády na vaření
- Poleva:
- 10 dkg čokolády na vaření
- smetana
Postup Dort panama (bez mouky)
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve rozehřejeme čokoládu a necháme vychladnout.
Z bílků ušleháme hustý sníh.
Žloutky třeme s cukrem do husté bílé pěny, do které pomalu zašleháme vychladlou čokoládu a změklé máslo. Do této směsi pak vmícháme nastrouhané mandle a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme 40-50 minut. Dort je upečený, když se kraje začínají oddělovat od formy.
Po vyjmutí z trouby necháme 10 minut odpočinout a opatrně vyklopíme z formy.
Po vychladnutí rozřízneme na dvě části, promažeme krémem a spojíme. Polijeme čokoládovou polevou a dozdobíme.
Příprava krému: Nejdříve opět rozehřejeme čokoládu a necháme vychladnout. Utřeme máslo, cukr a žloutky a do směsi pomalu vmícháme vychladlou čokoládu.
Čokoládová poleva: Rozehřejeme čokoládu a rozmícháme se smetanou (cca 0,5 dl).