Dort panama (bez mouky)

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
7 vajec
15 dkg cukru
10 dkg čokolády na vaření
2 dkg másla
15 dkg strouhaných mandlí
Krém:
15 dkg másla
15 dkg moučkového cukru
2 žloutky
15 dkg čokolády na vaření
Poleva:
10 dkg čokolády na vaření
smetana

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve rozehřejeme čokoládu a necháme vychladnout.

  2. Z bílků ušleháme hustý sníh.

  3. Žloutky třeme s cukrem do husté bílé pěny, do které pomalu zašleháme vychladlou čokoládu a změklé máslo. Do této směsi pak vmícháme nastrouhané mandle a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.

  4. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme 40-50 minut. Dort je upečený, když se kraje začínají oddělovat od formy.

  5. Po vyjmutí z trouby necháme 10 minut odpočinout a opatrně vyklopíme z formy.

  6. Po vychladnutí rozřízneme na dvě části, promažeme krémem a spojíme. Polijeme čokoládovou polevou a dozdobíme.

  7. Příprava krému: Nejdříve opět rozehřejeme čokoládu a necháme vychladnout. Utřeme máslo, cukr a žloutky a do směsi pomalu vmícháme vychladlou čokoládu.

  8. Čokoládová poleva: Rozehřejeme čokoládu a rozmícháme se smetanou (cca 0,5 dl).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!