Květák s uzeným masem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 500 g květáku
- 250 g uzeného masa - ramínko, plec, rolka...
- 150 g cibule
- máslo nebo olej
- 5 - 6 rozšlehaných vajec, dle velikosti
- sůl
- pepř mletý
Postup Květák s uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na menší díly a uvaříme na skus v osolené vodě. Poté scedíme a necháme okapat. Pokrájíme na menší kousky.
Na rozpuštěném tuku osmažíme lehce dozlatova drobně pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme osmažit i na kostičky pokrájené uzené maso. Uzené maso používáme to, které se nemusí předem vařit a postačí mu krátká tepelná úprava.
K uzené směsi přisypeme okapaný pokrájený květák, promícháme, společně prohřejeme, přilijeme rozšlehaná vejce, dle slanosti uzeného masa osolíme a opepříme a za občasného míchání necháme vejce ve směsi srazit.
Podáváme s vařeným bramborem, chlebem nebo čerstvým pečivem, okurkovým salátem...