Téměř raw kuličky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1. kakao – lískový oříšek:
- 200 g datlové pasty (nebo měkkých vypeckovaných datlí)
- 100 g lískových oříšků
- 2 polévkové lžíce kakaa
- 2. arašídy – zázvor:
- 200 g datlové pasty (nebo měkkých vypeckovaných datlí)
- 100 g arašídů
- 1-2 lžičky sušeného zázvoru
- 3. arašídy – citrusy:
- 200 g datlové pasty (nebo měkkých vypeckovaných datlí)
- 100 g arašídů
- 2 lžičky strouhané pomerančové kůry
- 2 lžičky strouhané citronové kůry
Postup Téměř raw kuličky
Postup přípravy receptu
-
V mixeru nahrubo nasekáme ořechy. Smícháme je s datlovou pastou a zvoleným ochucovadlem a nejlépe rukama důkladně promícháme. Podle potřeby můžeme přidat malé množství vody, aby hmota držela pohromadě, ale nelepila se.
Z propracované hmoty tvoříme kuličky (a dbáme na to, abychom příliš neujídali, jsou prudce jedlé). Hotové kuličky skladujeme v lednici.