Telecí v kmínovém oleji
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 800 g telecí kližky (váha před očištěním)
- 100 g anglické slaniny
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 PL mletého kmínu
- 1 PL drceného kmínu
- špetka pepře
- 1,5 dcl kvalitního oleje
- telecí vývar
- sůl
Postup Telecí v kmínovém oleji
Postup přípravy receptu
-
V oleji rozmícháme kmín a pepř. Necháme odstát.
Mezitím si kližku odblaníme, očistíme a nakrájíme na kostky.
Ve vhodné míse kostky pečlivě obalíme v oleji s kořením a pořádně promícháme, aby se koření s olejem dostalo úplně všude. Necháme odležet asi 2 hodiny, ideálně přes noc. Můžeme ještě během marinování promíchat.
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky.
Do hlubší pánve (Wok) si odlijeme trochu olejové marinády, vhodíme slaninu, necháme roztavit.
Pak rozvoníme cibuli a česnek. Vložíme maso, zprudka orestujeme a dusíme do úplného změknutí masa. Podle potřeby podléváme vývarem. Solíme až před dokončením, pozor – slanina i vývar jsou slané. Nezahušťovala jsem, šťáva takto nám stačila. Podáváme s jasmínovou rýží, ale i s těstovinami, i různě upraveným bramborem.