Telecí na šalvěji

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

750 g telecího masa
2 šalotky (fotila jsem 3, ale použila nakonec jen 2)
pár lístků čerstvé šalvěje
100 ml bílého suchého vína
100 ml smetany na vaření
sůl
bílý pepř
hladká mouka
máslo + olej

Postup přípravy receptu

  1. Telecí maso odblaníme, zbavíme zbytků šlach a nakrájíme na kousky.

  2. Osolíme, okořeníme bílým pepřem a obalíme v hladké mouce, přebytečnou oklepeme. Maso je lepší, pokud se nevejde všechno na pánev, obalit těsně před vložením, jinak se bude mouka lepit.

  3. V hlubší a širší pánvi rozpálíme máslo, do kterého přilijeme trochu oleje, aby se nepřepalovalo. Maso ze všech stran postupně opékáme do hněda a pak jej vyjmeme.

  4. Do výpeku přidáme najemno nakrájené šalotky a listy šalvěje, necháme obojí zesklovatět a vrátíme zpět maso. Podlijeme vínem, necháme částečně vypařit a poté při dušení podléváme již pouze mírně vodou nebo vývarem. Dusíme do změknutí masa.

  5. Nakonec vlijeme smetanu, provaříme a dochutíme solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!