Telecí kýta na rozmarýnu s kedlubnovým zelím

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

2 plátky telecí kýty
2 stonky rozmarýnu
2 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
sůl
pepř
Na zelí:
1 větší kedluben
1 brambor
sůl
celý kmín
lžička octa
Na dohotovení:
50 g uzené slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Plátky kýty lehce naklepeme, osolíme, opepříme, přidáme nasekaný rozmarýn a pokapeme olejem. Necháme odležet aspoň hodinu.

  2. Mezitím oloupeme kedluben, nasekáme mladé listy, kedluben nastrouháme, osolíme, posypeme kmínem a vaříme v trošce vody cca 5 minut.

  3. Brambor nastrouháme na jemno a přidáme ke kedlubnám. Vaříme ještě asi 10 minut, dochutíme octem a odstavíme.

  4. Maso dáme i s marinádou do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme v troubě na 190 stupňů cca 40 minut. Během pečení podléváme výpečkem a obracíme.

  5. Příloha - vařený brambor, popřípadě bramborový knedlík. Zelí i maso dáme na talíř a posypeme kostičkami rozškvařené slaniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!