Teffové karbanátky
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 100 g Teffu (Adveni Medical)
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička oleje (použila jsem sezamový)
- 1/2 lžičky tymiánu
- špetka majoránky
- sůl
- voda
- 1 jarní cibulka (drobně nasekaná)
Postup Teffové karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Teff odměříme pomocí skleničky nebo hrnečku a zalijeme trojnásobným objemem vody. Přidáme prolisovaný stroužek česneku, tymián, majoránku, sůl a olej a přivedeme k varu. Vaříme pod pokličkou na nejmenším plameni 15 minut. V posledních pěti minutách je nutné občas promíchat.
Uvařenou hustou kaši necháme zcela vychladnout. Poté do ní vmícháme nasekanou cibulku a navlhčenýma rukama vytvoříme karbanátky.
Nepřilnavou pánev vytřeme kapkou oleje, rozpálíme a karbanátky osmažíme dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem, s brambory, případně v housce jako burgery.