Teffové karbanátky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

100 g Teffu (Adveni Medical)
1 stroužek česneku
1 lžička oleje (použila jsem sezamový)
1/2 lžičky tymiánu
špetka majoránky
sůl
voda
1 jarní cibulka (drobně nasekaná)

Postup přípravy receptu

  1. Teff odměříme pomocí skleničky nebo hrnečku a zalijeme trojnásobným objemem vody. Přidáme prolisovaný stroužek česneku, tymián, majoránku, sůl a olej a přivedeme k varu. Vaříme pod pokličkou na nejmenším plameni 15 minut. V posledních pěti minutách je nutné občas promíchat.

  2. Uvařenou hustou kaši necháme zcela vychladnout. Poté do ní vmícháme nasekanou cibulku a navlhčenýma rukama vytvoříme karbanátky.

  3. Nepřilnavou pánev vytřeme kapkou oleje, rozpálíme a karbanátky osmažíme dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem, s brambory, případně v housce jako burgery.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!