Rýže s lilkem a rajčaty

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

velký lilek
2 větší pevná rajčata
1 cibule
sůl
pepř
300 ml rýže
400 (i více) ml horké vody
olej

Postup přípravy receptu

  1. Omytý lilek nakrájíme na kostky, osmažíme v oleji a uložíme na papírové utěrky, abychom odsáli přebytečný tuk.

  2. V širším kastrolu lehce osmahneme krájenou cibuli, na ní velmi drobně krájená (nebo i strouhaná) rajčata a společně podusíme do mírného zhoustnutí.

  3. Přidáme sůl, pepř a je-li základ hodně nakyslý, tak i špetku cukru. Nasypeme rýži, dobře promícháme, po chvilce zalijeme odměřenou horkou vodou a společně uvaříme. Vřící vodu podle potřeby dolijeme, rýže nesmí být rozvařená.

  4. Do hotového přidáme osmažené lilky a opatrně promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!