Tatranková bábovka s jablky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 celá vejce
- 3/4 hrnku cukru moučka
- 3/4 hrnku oleje
- asi 1/2 hrnku mléka
- 2,5 hrnku nahrubo nastrouhaných jablek
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 nastrouhaná tatranka
- 1 polévková lžíce kandovaného ovoce nebo rozinek
Postup Tatranková bábovka s jablky
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce našleháme v misce s cukrem. Postupně zašleháváme ostatní suroviny, vše důkladně promícháme.
Těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy.
Dáme péct na 170°C asi 50 minut. Po upečení vyklopíme a pocukrujeme.