Tatarská omáčka se zeleninou
Recepty, OmáčkySuroviny
- 1 vejce
- 2-3 dl oleje
- 1/4-1/2 rovné lžičky soli
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 1 - 1,5 lžičky cukru
- 1 lžička octa
- 1 lžička worchestru
- 1 lžíce nakládané zeleniny (čalamáda, domácí směs zeleniny, koupená Moravanka aj.)
- kousek krájené syrové cibule
Postup Tatarská omáčka se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Do vyšší nádoby vyklepneme vejce, vložíme ponorný mixér, nalijeme asi 1,5 dl oleje, začneme mixovat a velice pomalu táhneme mixér nahoru. Téměř okamžitě máme hotovou hustou majolku.
Do nádoby přidáme všechny zbylé suroviny (kromě cibule), zeleninu nakrájenou na menší kousky a znovu mixujeme - majolka lehce zřídne. Proto za stálého mixování přidáváme zbytek oleje, až do opětovného zhoustnutí. Zcela nakonec do tatarky vhodíme cibuli a už jen krátce rozmixujeme - dlouhým mixováním by zhořkla.
Uchováváme dobře uzavřené v lednici.