Tatarská omáčka se zeleninou

Recepty, Omáčky

Suroviny

1 vejce
2-3 dl oleje
1/4-1/2 rovné lžičky soli
1 lžička plnotučné hořčice
1 - 1,5 lžičky cukru
1 lžička octa
1 lžička worchestru
1 lžíce nakládané zeleniny (čalamáda, domácí směs zeleniny, koupená Moravanka aj.)
kousek krájené syrové cibule

Postup přípravy receptu

  1. Do vyšší nádoby vyklepneme vejce, vložíme ponorný mixér, nalijeme asi 1,5 dl oleje, začneme mixovat a velice pomalu táhneme mixér nahoru. Téměř okamžitě máme hotovou hustou majolku.

  2. Do nádoby přidáme všechny zbylé suroviny (kromě cibule), zeleninu nakrájenou na menší kousky a znovu mixujeme - majolka lehce zřídne. Proto za stálého mixování přidáváme zbytek oleje, až do opětovného zhoustnutí. Zcela nakonec do tatarky vhodíme cibuli a už jen krátce rozmixujeme - dlouhým mixováním by zhořkla.

  3. Uchováváme dobře uzavřené v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!