Tagliatelle s kuřecími kousky a smetanovou omáčkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuřecí prsa
- 12 malých žampionů
- 200 g smetany 30%
- 1 lžíce oleje
- kořenící směs zeleniny nebo sypký bujón bez glutamátu
- špetku tondoori masala
- sůl, pepř
- snítka petrželové natě
- kousek zelené natě cibulky
- Tagliatelle domácí nebo koupené
Postup Tagliatelle s kuřecími kousky a smetanovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a prudce osmahneme v hluboké pánvi na oleji. Přidáme nakrájené žampiony, koření dle chuti a za občasného míchání chvilku restujeme. Mírně podlijeme vodou, aby se ze dna odpařily výpečky a zalijeme smetanou.
Vaříme do potřebné hustoty (při chladnutí ještě houstne). Přidáme nasekanou petrželovou nať a dle potřeby dosolíme.
Tagliatelle čerstvé uvaříme v osolené vodě asi 3 minuty a necháme minutu odstavené zakryté, koupené uvaříme dle návodu. Podáváme ihned scezené, nepropláchnuté těstoviny, přelité omáčkou a posypané sekanou cibulkou.