Tagliatelle s kuřecími kousky a smetanovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuřecí prsa
12 malých žampionů
200 g smetany 30%
1 lžíce oleje
kořenící směs zeleniny nebo sypký bujón bez glutamátu
špetku tondoori masala
sůl, pepř
snítka petrželové natě
kousek zelené natě cibulky
Tagliatelle domácí nebo koupené

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a prudce osmahneme v hluboké pánvi na oleji. Přidáme nakrájené žampiony, koření dle chuti a za občasného míchání chvilku restujeme. Mírně podlijeme vodou, aby se ze dna odpařily výpečky a zalijeme smetanou.

  2. Vaříme do potřebné hustoty (při chladnutí ještě houstne). Přidáme nasekanou petrželovou nať a dle potřeby dosolíme.

  3. Tagliatelle čerstvé uvaříme v osolené vodě asi 3 minuty a necháme minutu odstavené zakryté, koupené uvaříme dle návodu. Podáváme ihned scezené, nepropláchnuté těstoviny, přelité omáčkou a posypané sekanou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!