Falešný guláš z pomalého hrnce
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 800 g vepřového karé
- 3 velké cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 plné lžíce papriky
- ½ lžičky kmínu
- 1 plechovka krájených rajčat
- pepř
- sůl
- olej
- 1 ½ l vývaru nebo vody s 2 gelovými bujony
- Dále:
- 1 menší kapie
- 1 červená cibule
- 1 jarní cibulka - jen zelená část
- zelená petrželka
Postup Falešný guláš z pomalého hrnce
Postup přípravy receptu
-
Maso umyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky, cibuli na kostičky a česnek nasekáme na drobno.
V hrnci na oleji osmažíme cibulku, přidáme česnek, maso a zprudka osmažíme se všech stran, aby se zatáhlo. Dále přidáme papriku, rajčata, kmín, osolíme, opepříme a přendáme do pomalého hrnce. Zalijeme vývarem nebo vodou s rozpuštěným gelovým bujonem a nastavíme na LOW 8 hodin.
Po uplynutí nastaveného času ochutnáme, je-li potřeba, ještě dochutíme solí a pepřem.
Pokud je to moc řídké, zahustíme 1 lžící kukuřičného škrobu rozpuštěném v ¼ šálku vody. V tom případě ještě necháme další hodinu pomalit. Já jsem pouze vyndala maso a šťávu s cibulí rozmixovala a stačilo to.
Servírujeme zdobené kapií, červenou cibulí, nakrájenou jarní cibulkou a kouskem petrželky. Příloha může být jakákoliv, knedlíky, rýže, čerstvé pečivo a smažené bramborové šišky, které jsem použila já.