Falešný guláš z pomalého hrnce

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

800 g vepřového karé
3 velké cibule
3 stroužky česneku
2 plné lžíce papriky
½ lžičky kmínu
1 plechovka krájených rajčat
pepř
sůl
olej
1 ½ l vývaru nebo vody s 2 gelovými bujony
Dále:
1 menší kapie
1 červená cibule
1 jarní cibulka - jen zelená část
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Maso umyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky, cibuli na kostičky a česnek nasekáme na drobno.

  2. V hrnci na oleji osmažíme cibulku, přidáme česnek, maso a zprudka osmažíme se všech stran, aby se zatáhlo. Dále přidáme papriku, rajčata, kmín, osolíme, opepříme a přendáme do pomalého hrnce. Zalijeme vývarem nebo vodou s rozpuštěným gelovým bujonem a nastavíme na LOW 8 hodin.

  3. Po uplynutí nastaveného času ochutnáme, je-li potřeba, ještě dochutíme solí a pepřem.

  4. Pokud je to moc řídké, zahustíme 1 lžící kukuřičného škrobu rozpuštěném v ¼ šálku vody. V tom případě ještě necháme další hodinu pomalit. Já jsem pouze vyndala maso a šťávu s cibulí rozmixovala a stačilo to.

  5. Servírujeme zdobené kapií, červenou cibulí, nakrájenou jarní cibulkou a kouskem petrželky. Příloha může být jakákoliv, knedlíky, rýže, čerstvé pečivo a smažené bramborové šišky, které jsem použila já.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!