Tagliatelle s gorgonzolou na hrušce

Recepty, Těstoviny

Suroviny

400 g Tagliatelle
200 g Gorgonzola (můžete nahradit Nivou)
cca 60 g vlašských ořechů
smetana
50 g másla
1 větší hruška
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupejte hrušku, zbavte jádřince a nakrájejte na drobno jako cibuli.

  2. Na pánvičce rozpuste máslo přidejte hrušku, gorgonzolu (nebo Nivu) nakrájenou na kostičky,ořechy a dvě lžíce smetany. Za stálého míchání vařte dokud se sýr nerozpustí a vznikne hladká omáčka.

  3. Dle chutí osolte.Pozor sýr je dostatečně slaný.

  4. Uvařte těstoviny v osolené vodě, sceďte (bez proplachování) a přidejte na pánev s hotovou omáčkou. Prohoďte nebo promíchejte, na závěr opepřete dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!