Tagliatelle s gorgonzolou na hrušce
Recepty, TěstovinySuroviny
- 400 g Tagliatelle
- 200 g Gorgonzola (můžete nahradit Nivou)
- cca 60 g vlašských ořechů
- smetana
- 50 g másla
- 1 větší hruška
- sůl
- pepř
Postup Tagliatelle s gorgonzolou na hrušce
Postup přípravy receptu
-
Oloupejte hrušku, zbavte jádřince a nakrájejte na drobno jako cibuli.
Na pánvičce rozpuste máslo přidejte hrušku, gorgonzolu (nebo Nivu) nakrájenou na kostičky,ořechy a dvě lžíce smetany. Za stálého míchání vařte dokud se sýr nerozpustí a vznikne hladká omáčka.
Dle chutí osolte.Pozor sýr je dostatečně slaný.
Uvařte těstoviny v osolené vodě, sceďte (bez proplachování) a přidejte na pánev s hotovou omáčkou. Prohoďte nebo promíchejte, na závěr opepřete dle chuti.