Švestkový koláč s vanilkovým krémem a skořicí
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 200 ml zakysané smetany
- 200 ml kokosového krému (nebo mléka)
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 hrnku cukru
- 1 vejce
- (1 hrnek = 200 ml)
- Švestky:
- rozpůlené švestky (na pokrytí dortové formy o průměru 26 cm)
- 2 lžíce javorového sirupu
- 1/2 lžičky skořice
- Vanilkový krém:
- 200 ml zakysané smetany
- 1 vejce
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička vanilkové esence
- (všechny suroviny vymícháme v hladký krém)
- Drobenka:
- 3 lžíce polohrubé mouky
- 3 lžíce kokosu
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1,5 lžíce másla
- 1/2 lžičky skořice
Postup Švestkový koláč s vanilkovým krémem a skořicí
Postup přípravy receptu
-
Rozpulene svestky promichame s javorovym sirupem a skorici.
Zakysanou smetanu, kokosovy krem, vejce a cukr rozmichame, pridame presatou mouku s praskem do peciva a znovu promichame.
Testo nalijeme na vymazanou a kokosem vysypanou dortovou formu o prumeru 26 cm.
Poklademe svestkami (reznou stranou nahoru) a polijeme vanilkovym kremem.
Nakonec posypeme drobenkou a peceme pri 180 stupnich cca 40 minut.