Švestkový koláč - kynutý hrnkový

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
2 vejce
4 hrnky polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru
špetka soli
1 sušené droždí
švestky
DROBENKA:
máslo
mouka
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do domácí pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Těsto (kynutí).

  2. Vykynuté těsto přendáme na vymazaný a vysypaný plech, vyválíme a poklademe půlkami vypeckovaných švestek (i jiné ovoce - blumy, borůvky atd.).

  3. Posypeme drobenkou, podle sladkosti ovoce můžeme ještě přisladit, případně posypat skořicí, mandlovými lupínky, jak máme rádi.

  4. Pečeme v předehřáté troubě zhruba půl hodinky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!