Švestkový koláč - kynutý hrnkový
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 2 vejce
- 4 hrnky polohrubé mouky
- 1/2 hrnku cukru
- špetka soli
- 1 sušené droždí
- švestky
- DROBENKA:
- máslo
- mouka
- cukr
Postup Švestkový koláč - kynutý hrnkový
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dáme do domácí pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Těsto (kynutí).
Vykynuté těsto přendáme na vymazaný a vysypaný plech, vyválíme a poklademe půlkami vypeckovaných švestek (i jiné ovoce - blumy, borůvky atd.).
Posypeme drobenkou, podle sladkosti ovoce můžeme ještě přisladit, případně posypat skořicí, mandlovými lupínky, jak máme rádi.
Pečeme v předehřáté troubě zhruba půl hodinky.