Švestkové knedlíky z bramborového těsta s posypkou

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

na knedlíky:
800 g uvařených brambor ve slupce oloupaných a vychladlých
1 vejce
300-350 g hrubé mouky
1/4 čajové lžičky soli
cca 25 ks švestek vypeckovaných
na strouhankový posyp:
100 g másla
200 g strouhanky
2 čajové lžičky skořice
3/4 hrnku cukru (170 g)

Postup přípravy receptu

  1. Knedlíky:

  2. 1. Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, sůl a mouku.

  3. 2. Vypracujeme tužší těsto. (Je možné, že budeme muset přidat více nebo i méně mouky).

  4. 3. Z těsta utvoříme váleček, nakrájíme na dílky, které prsty jemně rozválíme.

  5. 4. Do každého dílku zabalíme vypeckovanou švestku.

  6. 5. Vaříme ve vroucí osolené vodě, cca 5 - 10 minut, nebo dokud nevyplavou na povrch.

  7. Strouhankový posyp: Máslo rozpustíme na pánvi, přidáme strouhanku, cukr a skořici. Mícháme a lehce opražíme. Pozor, abychom strouhanku nepřipálili.

  8. 6. Knedlíky podáváme obalené a posypané strouhankou, polité rozpuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!