Marinovaný kapr
Recepty, RybySuroviny
- 1 ks kapra
- Marináda:
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce drceného kmínu
- 1/2 lžíce mletého pepře
- 1 lžíce hořčice
- 1/2 dl světlého piva
- 1 lžíce Solamylu
- 1/2 ks citronu (vymačkat)
- 4 lžíce tatarské omáčky
- česnek
- 1/2 lžíce mleté papriky
- Na obalení:
- grilovací koření na ryby
- polohrubá mouka
- olej na smažení
Postup Marinovaný kapr
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience na marinádu smícháme dohromady. Kapra očistíme a naporcujeme tak, jak jsme zvyklí. Porce kapra vložíme do marinády, kde ho necháme 24 hodin odležet, aby nasákl veškeré chutě koření.
Potom kapra obalíme ve směsi grilovacího koření na ryby a mouky. Kapra vložíme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova. Marinovaného kapra podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.