Švestková klevela kořeněná

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 kg vypeckovaných zralých švestek
200 g cukru
1/2 lžíce mleté skořice
3 hřebíčky
5 lžic rumu

Postup přípravy receptu

  1. Zralé švestky rozpůlíme, zbavíme pecky a dáme do hrnce s pevným dnem vařit. Podle potřeby podlijeme malým množstvím vody, ale pokud je ovoce dostatečně zralé, pustí si šťávu samo. Přidáme hřebíček a skořici a za občasného zamíchání vaříme, až se švestky rozvaří.

  2. Poté vmícháme cukr a ještě 10 minut vaříme.

  3. Nakonec odstavíme z plotny, vmícháme rum a plníme do skleniček.

  4. Sterilujeme při 85°C 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!