Sváteční maso s vůní orientu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové kotlety (lze určitě i hovězí, třeba roštěná)
cibule
trocha oleje
koření:
hřebíček
badyán
nové koření
sůl
1 dcl červeného vína
čerstvá šťáva z 1/2 pomeranče
1 lžička sladké smetany (použila jsem 2 malé smetanky do kávy)

Postup přípravy receptu

  1. Maso necháme vcelku a lehce ho naklepeme.

  2. Na lžíci oleje necháme v hrnci zahřátím rozvonět pár hřebíčků, kousek badyánu a pár kuliček nového koření. Pak přidáme maso a zprudka z obou stran opečeme.

  3. Pak ho osolíme, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, podlijeme červeným vínem a pomerančovou šťávou a dusíme doměkka.

  4. V případě potřeby ještě dolijeme troškou vína. Až je maso měkké, vyjmeme ho, z hrnce vytáhneme všechno koření, do výpeku přidáme smetanu, vrátíme maso a společně prohřejeme. Podáváme s rozinkovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!