Sváteční maso s vůní orientu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřové kotlety (lze určitě i hovězí, třeba roštěná)
- cibule
- trocha oleje
- koření:
- hřebíček
- badyán
- nové koření
- sůl
- 1 dcl červeného vína
- čerstvá šťáva z 1/2 pomeranče
- 1 lžička sladké smetany (použila jsem 2 malé smetanky do kávy)
Postup Sváteční maso s vůní orientu
Postup přípravy receptu
-
Maso necháme vcelku a lehce ho naklepeme.
Na lžíci oleje necháme v hrnci zahřátím rozvonět pár hřebíčků, kousek badyánu a pár kuliček nového koření. Pak přidáme maso a zprudka z obou stran opečeme.
Pak ho osolíme, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, podlijeme červeným vínem a pomerančovou šťávou a dusíme doměkka.
V případě potřeby ještě dolijeme troškou vína. Až je maso měkké, vyjmeme ho, z hrnce vytáhneme všechno koření, do výpeku přidáme smetanu, vrátíme maso a společně prohřejeme. Podáváme s rozinkovou rýží.