Svačinová polévka s uzeným
Recepty, PolévkySuroviny
- 3 lžíce oleje
- 1 velká cibule
- 200 g uzeného masa nebo anglické slaniny
- 1 plechovka fazoli
- 4 středně velké brambory
- 1 malý rajčatový protlak
- 500 ml vývaru nebo hovězího bujónu
- 2 kávové lžičky sladké papriky
- 3 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- petrželka na zdobení
Postup Svačinová polévka s uzeným
Postup přípravy receptu
-
Uzené maso a cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme dozlatova, aby byla uzenina pěkně osmažená.
Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme na kostky. Přidáme k základu a vše zaprášíme sladkou paprikou. Fazole slijeme. Zamícháme a zalijeme vývarem. Přidáme protlak, fazole, opepříme a dusíme pod pokličkou do změknutí brambor.
Jamile jsou brambory měkké, můžeme zahustit. V hrníčku smícháme mouku s vodou a dobře promícháme, aby ve směsi nebyly hrudky. Nalijeme do polévky a necháme provařit na mírném plameni ještě 10 minut. Dochutíme solí a pepřem a na závěr přizdobíme petrželkou.