Mandlovo-skořicové hvězdičky

Recepty, Cukroví

Suroviny

260 g hladké mouky
100 g mletých mandlí
70 g moučkového cukru
200 g másla
1 žloutek
1 lžička mleté skořice
1 lžička strouhané citronové kůry
rybízová marmeláda
bílá poleva
cukrové kuličky

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, mandlí, cukru, másla, žloutku, skořice a citronové kůry vypracujeme těsto, které necháme odpočinout alespoň několik hodin v lednici.

  2. Pak těsto vyválíme na pomoučněném vále, vykrájíme z něj hvězdičky, které pokládáme na velmi málo vymazaný plech, pečeme při teplotě 150°C.

  3. Vychladlé slepujeme rybízovou marmeládou, ozdobíme polevou a zdobením.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!