Mandlovo-skořicové hvězdičky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 260 g hladké mouky
- 100 g mletých mandlí
- 70 g moučkového cukru
- 200 g másla
- 1 žloutek
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička strouhané citronové kůry
- rybízová marmeláda
- bílá poleva
- cukrové kuličky
Postup Mandlovo-skořicové hvězdičky
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, mandlí, cukru, másla, žloutku, skořice a citronové kůry vypracujeme těsto, které necháme odpočinout alespoň několik hodin v lednici.
Pak těsto vyválíme na pomoučněném vále, vykrájíme z něj hvězdičky, které pokládáme na velmi málo vymazaný plech, pečeme při teplotě 150°C.
Vychladlé slepujeme rybízovou marmeládou, ozdobíme polevou a zdobením.