Masové koule s vejci

Recepty, Mleté maso

Suroviny

300 g mletého vepřového masa
3 vejce - uvařená natvrdo
2 cibule
2 stroužky česneku - prolisované
trochu strouhanky
majoránka
špetka pálivé papriky
mletý pepř čtyř barev
sůl
rostlinný olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso smícháme s kořením, česnekem a nadrobno nakrájenou cibulkou.

  2. Směs necháme na hodnu odležet na smíchání všech ingrediencí, poté uděláme čtyři placky, do kterých vkládáme uvařená vejce. Vejce pečlivě obalíme masovou směsí a vytvarujeme koule.

  3. Masové koule nakonec jemně obalíme ve strouhance a dáme péct na 200 °C, cca na 30 - 40 minut v pekáči vymazaném olejem s pórkem nakrájeným na kolečka.

  4. Podávala jsem s bramborem s troškou kmínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!