Kari polévka s dýní a kuřecím masem - svačinová
Recepty, PolévkySuroviny
- 750 g očištěné dýně hokkaido
- 2 l vody
- 450 g kuřecího masa bez kosti a kůže
- 0,5 l kokosového mléka (coconut for professionals Alpro)
- 15 g solamylu
- 30 g hladké mouky
- 200 g mrkve
- 100 g pórku
- 20 g slunečnicových semínek
- 50 g mandlí natural
- polévkové koření (podravka)
- chilli koření
- curry koření
- sůl
Postup Kari polévka s dýní a kuřecím masem - svačinová
Postup přípravy receptu
-
Do 2 l vody dáme vařit očištěnou nakrájenou dýni hokkaido. Zatím co se dýně vaří, připravíme další suroviny.
Maso nakrájíme na tenké plátky, vložíme do misky, přidáme 1 lžičku kokosového mléka, solamyl, špetku chilli koření, 0,5 lžičky curry koření a špetku soli. Vše dobře promícháme a necháme marinovat.
Mrkev a pórek očistíme a nakrájíme na proužky.
Mandle a slunečnicová semínka opražíme na sucho na pánvi.
Do polévky vmícháme mouku a vše do hladka rozmixujeme.
Rozmixovanou polévku přivedeme k varu, přidáme 2 lžičky curry koření, podle chuti podravku, chilli koření a sůl. Přilijeme kokosové mléko a přidáme mrkev. Vaříme, až mrkev změkne.
Zatím co se polévka vaří, opečeme na sucho na nepřilnavé pánvi maso. Na pánev vkládáme jednotlivé plátky masa tak, aby se neslepily. Opékáme zprudka z obou stran do zlatova. Hotové maso uchováme na teple.
Nakonec do polévky přidáme pórek, který už jen necháme přejít varem cca 1 minutu.
Polévku naservírujeme na talíře, do středu každého talíře naskládáme opečené plátky masa a posypeme opraženými mandlemi a slunečnicovými semínky.