Sušená šunka z vepřové kotlety ve stylu prosciutto
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1,3 kg vepřové kotlety
- 10 stroužků česneku
- 2 dkg pragandy
- 4 lžíce mořské soli
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce bylinek dle vlastní chuti
Postup Sušená šunka z vepřové kotlety ve stylu prosciutto
Postup přípravy receptu
-
Opláchnutou a osušenou kotletu obalím ve směsi z pragandy (rychlosůl), 2 lžic mořské soli a 1/2 lžíce cukru. Zabalím do potravinářské fólie a nechám v lednici 8 dní.
Za 8 dní kotletu opláchnu a osuším, potřu vylisovanou šťávou z česneku, nechám odpočinout 2 hodiny v pokojové teplotě.
Pak ji celou obalím ve zbylé směsi soli, cukru, i s přidanými bylinkami. Důkladně zabalím do bavlněné pleny a nechám pověšenou na chodbě, je tam cca 13,5 stupňů a za 3-4 týdny je hotovo.