Bagel à la maltská ftira
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 1 bagel
- 1/2 80 g konzervy tuňáka
- 3 cherry rajčátka na malé kostičky
- 1,5 polévkové lžíce bílých fazolek (z konzervy postačí)
- lžička jarní cibulky nebo pórku
- 1 polévková lžíce Passaty (nezaměňovat s protlakem nebo kečupem)
- 3 lístky čerstvé bazalky
- 3 lístky čerstvé máty
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup Bagel à la maltská ftira
Postup přípravy receptu
-
Bagel jsem překrojila napůl, vrchní si spodní půlku lehce pokapala olivovým olejem a spodek jsem ještě potřela passatou (kdo chce, může i vrchní půlku).
V misce jsem smíchala tuňáka, kousky rajčat, fazolky, pórek (nebo jarní cibulku), natrhané lístky bazalky a máty, trochu jsem dochutila solí a pepřem. Směs jsem rozložila na bagel a přiklopila.