Super domácí paštika
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 4 kg vepřového laloku bez kůže
- 2 kg vepřových jater zbavených blan
- 0,5 kg uzeného špeku
- 1 kg cibule
- 2 paličky česneku
- mleté nové koření
- pepř
- podravka nebo Kucharek koření do polévky
Postup Super domácí paštika
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme laloky na malé kousky, aby se daly za tepla dávat do mlýnku na maso. Dáme na plech, přidáme 3/4 kg cibule a česnek, který dáme pod lalok aby se nám nespálil.
Zasypeme grilovacím kořením, přidáme vodu a dáme péct asi na 200°C, dokud lalok nebude úplně rozpečený.
Mezitím zbavíme játra blan a rozmixujeme je. Játra dáváme do většího hrnce.
Špek vysmažíme dozlatova a na špeku pak osmažíme zbytek cibule. Pomeleme upečený lalok a špek s cibulí, vše přidáváme do hrnce s játry.
Mastné z plechu scedíme do hrnce a cibuli pomeleme a přidáme tam též.
Pak tyčovým mixérem vše promícháme a ochutíme polévkovým kořením, které je dost slané, takže nesolíme.
Pak dáme do sklenic asi 2 cm od vrchu a na 100°C vaříme 2 hodiny.