Sumeček s celerovým salátem
Recepty, RybySuroviny
- 2 filety sumečka
- 2 lžíce másla
- 2 špetky muškátového květu
- sůl
- pepř
- celý kmín
- Na salát:
- 1/2 bulvy středně velkého celeru
- 1/2 sklenice sterilované zeleniny na bramborový salát
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- 100 ml tatarské omáčky
Postup Sumeček s celerovým salátem
Postup přípravy receptu
-
Celer oloupeme a dáme uvařit do poloměkka do osolené vody.
Uvařený celer nakrájíme na malé kostičky a vložíme je do misky.
Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sterilovanou zeleninu, osolíme, opepříme a přimícháme tatarskou omáčku. Hotový salát dáme vychladit.
Sumečka osolíme, opepříme, malinko posypeme muškátovým květem a kmínem.
Máslo rozehřejeme na pánvi a sumečka z obou stran opečeme do zlaté barvy. Podáváme s celerovým salátem.