Šumavské řízky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g brambor
- 80 - 100 g hladké mouky
- 4 plátky uzené krkovičky
- špetka mletého černého pepře
- majoránka
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- sůl
- olej na smažení
Postup Šumavské řízky
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a najemno nastrouháme do mísy. Osolíme je a chvíli necháme stát. Poté z nich vymačkáme přebytečnou tekutinu, okořeníme je a přidáme k nim prolisovaný česnek, vejce a mouku. Vypracujeme těsto.
Na pánvi rozehřejeme olej.
Po jejím dně rozprostřeme těsto, jako bychom smažili bramborák.
Na jednu polovinu placky položíme plátek uzené krkovičky.
Když se maso zespodu zapeče, přeložíme volnou polovinu placky přes maso.
Kapsu dopečeme po obou stranách dozlatova. Stejným způsobem připravíme zbylé porce. Kapsy rozložíme do pekáčku a vložíme do trouby. Při 180°C je asi 10 minut necháme propéct.