Sulc nebo-li huspenina z vepřových kůží
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg kůží vepřových (nakrájet na menší kusy)
- 1 l vody - kůže zalít jen tak, aby byly ponořené
- sůl
- 2 velké bobkové listy (nebo 3 malé)
- 7 ks nového koření celého
- 15 ks pepře celého
- 2 ks hřebíčku
- 1 mrkev
- kus celeru
- pepř mletý
- 1 cibule - nakrájet nadrobno
- 1,5 PL octa - podle chuti
Postup Sulc nebo-li huspenina z vepřových kůží
Postup přípravy receptu
-
Kůže s kořením vložit do studené osolené vody a dát vařit.
Po cca 30 minutách přidat zeleninu a vše uvařit doměkka.
Koření a zeleninu odstranit.
Kůže rozmixovat (část jemně, část hruběji), vrátit je do vývaru, opepřit, přidat cibuli a ocet podle chuti.
Kdo má rád, přidá i nakrájenou zeleninu.
Chvíli povařit, hned nalít do formy a nechat sestydnout. Z povrchu odstranit usazené sádlo. Podávat s cibulí a octem, k tomu chléb.