Sulc nebo-li huspenina z vepřových kůží

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg kůží vepřových (nakrájet na menší kusy)
1 l vody - kůže zalít jen tak, aby byly ponořené
sůl
2 velké bobkové listy (nebo 3 malé)
7 ks nového koření celého
15 ks pepře celého
2 ks hřebíčku
1 mrkev
kus celeru
pepř mletý
1 cibule - nakrájet nadrobno
1,5 PL octa - podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Kůže s kořením vložit do studené osolené vody a dát vařit.

  2. Po cca 30 minutách přidat zeleninu a vše uvařit doměkka.

  3. Koření a zeleninu odstranit.

  4. Kůže rozmixovat (část jemně, část hruběji), vrátit je do vývaru, opepřit, přidat cibuli a ocet podle chuti.

  5. Kdo má rád, přidá i nakrájenou zeleninu.

  6. Chvíli povařit, hned nalít do formy a nechat sestydnout. Z povrchu odstranit usazené sádlo. Podávat s cibulí a octem, k tomu chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!