Střapaté řízky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 ks Vepřová krkovice
popřípadě 2 ks kuřecí prsa nebo rybí maso podle chuti
150 g bílého jogurtu použila jsem Choceňský
1 vejce
100 g tvrdého sýra 40%
5 větších stroužků česneku
strouhanka v poměru 1:1 se sýrem
sůl
oblíbené koření do jogurtu
použila jsem koření Adžika Reny

Postup přípravy receptu

  1. Maso si naklepeme, nasolíme a vložíme do marinády z jogurtu, česneku, vajíčka a koření nejlépe na noc. Strouhanku si spojíme v poměru 1:1 se sýrem a namarinované řízky v této směsi obalíme. Vkládáme na pečící papír a smažíme v troubě dorůžova.

  2. Pokud chceme, můžeme zároveň s řízky ve stejném pekáči smažit předvařené brambory ve slupce, nakrájené na kolečka a posypeme je stejným kořením, které jsme přidali do jogurtu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!