Střapaté řízky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 ks Vepřová krkovice
- popřípadě 2 ks kuřecí prsa nebo rybí maso podle chuti
- 150 g bílého jogurtu použila jsem Choceňský
- 1 vejce
- 100 g tvrdého sýra 40%
- 5 větších stroužků česneku
- strouhanka v poměru 1:1 se sýrem
- sůl
- oblíbené koření do jogurtu
- použila jsem koření Adžika Reny
Postup Střapaté řízky
Postup přípravy receptu
-
Maso si naklepeme, nasolíme a vložíme do marinády z jogurtu, česneku, vajíčka a koření nejlépe na noc. Strouhanku si spojíme v poměru 1:1 se sýrem a namarinované řízky v této směsi obalíme. Vkládáme na pečící papír a smažíme v troubě dorůžova.
Pokud chceme, můžeme zároveň s řízky ve stejném pekáči smažit předvařené brambory ve slupce, nakrájené na kolečka a posypeme je stejným kořením, které jsme přidali do jogurtu.