Strakaté jahodové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

TĚSTO:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
2 vejce
1 bílý jogurt
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku oleje
1 kypřící prášek do pečiva
1–2 lžíce kakaa
KRÉM:
1 smetana ke šlehání
2 zakysané smetany
1 želatinový ztužovač
cukr dle chuti
jahody
čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto si v míse jednoduše vše kromě kakaa pěkně smícháme. Do poloviny pak dáme zmiňované kakao.

  2. Na plech vystlaný pečícím papírem nebo pouze vymazaný a vysypaný moukou, natřeme světlou část, na ní pak kakaovou a špejlí lehce projedeme (mramorujeme).

  3. Navrch přijdou jahody (v sezoně využijeme čerstvé, mimo sezonu kompotované, odkapané) a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180°C. Necháme vychladit.

  4. Smetanu vyšleháme a smícháme se zakysankami, osladíme si dle chuti. Ztužovač si připravíme dle návodu a vmícháme do smetan.

  5. Tento krém pak natřeme na vychladlý korpus a celé pak zasypeme třeba strouhanou čokoládou. Dáme vychladit do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!