Šťavnatý, rychlý a osvěžující ovocný koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- 150 g másla nebo Hery
- 180 g práškového cukru kdo chce více sladké přidá cukr
- 170 g hrubé mouky
- 1 celý prášek do pečiva
- 3 vejce
- ostatní:
- 1 větší broskvový kompot 750 g nebo jiný kompot s jiným ovocem
- broskvový džem - nemusí být
- 1 sáček bezbarvé želatiny
- 1/2 kelímku smetany na šlehání
- 1 sáček Smetafixu
Postup Šťavnatý, rychlý a osvěžující ovocný koláč
Postup přípravy receptu
-
Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, pak přidáme vejce, mouku smíchanou s práškem do pečiva, těsto rozetřeme do dortové formy, kterou vymažeme máslem a dáme péct na 180°C a pečeme tak 20-30 minut, zkoušíme špejlí, každému peče trouba jinak a tak je čas jen orientační.
Koláč necháme vychladnout, natřeme ho džemem, rozprostřeme okapané broskve, uděláme si želatinu ze šťávy co zbyla z broskví a dolijeme do 500 ml vody dle návodu, nevařit.
Necháme jí zchladnout a vylijeme na broskve, částečně se nám vpije do koláče, který je pak krásně šťavnatý. Nakonec natřeme našlehanou smetanou se Smetafixem a dáme do lednice chladit.