Šťavnatý, rychlý a osvěžující ovocný koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g másla nebo Hery
180 g práškového cukru kdo chce více sladké přidá cukr
170 g hrubé mouky
1 celý prášek do pečiva
3 vejce
ostatní:
1 větší broskvový kompot 750 g nebo jiný kompot s jiným ovocem
broskvový džem - nemusí být
1 sáček bezbarvé želatiny
1/2 kelímku smetany na šlehání
1 sáček Smetafixu

Postup přípravy receptu

  1. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, pak přidáme vejce, mouku smíchanou s práškem do pečiva, těsto rozetřeme do dortové formy, kterou vymažeme máslem a dáme péct na 180°C a pečeme tak 20-30 minut, zkoušíme špejlí, každému peče trouba jinak a tak je čas jen orientační.

  2. Koláč necháme vychladnout, natřeme ho džemem, rozprostřeme okapané broskve, uděláme si želatinu ze šťávy co zbyla z broskví a dolijeme do 500 ml vody dle návodu, nevařit.

  3. Necháme jí zchladnout a vylijeme na broskve, částečně se nám vpije do koláče, který je pak krásně šťavnatý. Nakonec natřeme našlehanou smetanou se Smetafixem a dáme do lednice chladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!