Rýžový nákyp s jahodami
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- rýže, mléko, cukr, vanilkový cukr, vejce, mletá skořice, sůl
- jahody
- Množství dle počtu strávníků.
Postup Rýžový nákyp s jahodami
Postup přípravy receptu
-
Do kastrolu dáme vařit mléko a cukr, přidáme rýži /2,5 dílu mléka, 1 díl rýže/. Na mírném ohni za stálého míchání vaříme až je rýže měkká. Za občasného promíchání necháme rýži vychladnout.
Do vychladlé rýže zamícháme žloutky, vanilkový cukr a skořici. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do rýžové kaše. Pekáč vymažeme sádlem nebo máslem a vysypeme strouhankou.
Rýžovou kaši rovnoměrně rozprostřeme do pekáčku a poklademe jahodami. Dáme péct do trouby předehřáté na 175 stupňů asi 50 minut.