Šťavnaté balíčky z pangasia s petrželkovou vůní
Recepty, RybySuroviny
- 2 filety Pangasius
- 2 ks moravská klobáska labužnická
- 4 ks cherry rajčata
- zelená nať z cibulky
- sůl
- pepř bílý mletý
- citronová šťáva
- 4 snítky petrželka nať
- 1 lžička mouka hladká
- 1 lžíce máslo
- pár kapek oleje
- 2 dcl voda
Postup Šťavnaté balíčky z pangasia s petrželkovou vůní
Postup přípravy receptu
-
Filety z ryby prokrojíme na větší plát a zlehka naklepeme. Připravené filety osolíme, jemně opepříme a silněji pokapeme citronovou šťávou. Posypeme je na jemno nakrájenou petrželkovou natí (trošku si necháme stranou) a necháme je chvilku odležet.
Mezitím si nakrájíme klobásky a rajčata na kostičky, cibulkovou nať na proužky (také dáme trošku stranou) a vše smícháme.
Na jednu stranu filetů si poklademe náplň, maso přeložíme a zabalíme do pevných balíčků. Zpevníme párátky, popř. nití. Balíčky lehce osolíme, pokapeme jemně citronovou šťávou a obalíme v petrželce.
V pánvi si necháme rozehřát máslo (nepřepálit) přidáme trošku petrželkových listů a necháme je rozvonět.
Do horkého másla kápneme trošku oleje (aby se máslo nepřepalovalo), vložíme rybí balíčky a ze všech stran je opečeme, aby se nám maso krásně zatáhlo. Pak máslo zlehka poprášíme moukou, orestujeme jí, podlijeme studenou vodou, zamícháme a pánev přiklopíme pokličkou.
Necháme asi 10 min zlehka dusit, pak pánev odklopíme, šťávu dle chuti dosolíme, vsypeme zbytek petržel. natě a zelené cibulky. Rybí balíčky podáváme s vařeným bramborem, kuskusem,... a čerstvou zeleninou.