Šťavnaté balíčky z pangasia s petrželkovou vůní

Recepty, Ryby

Suroviny

2 filety Pangasius
2 ks moravská klobáska labužnická
4 ks cherry rajčata
zelená nať z cibulky
sůl
pepř bílý mletý
citronová šťáva
4 snítky petrželka nať
1 lžička mouka hladká
1 lžíce máslo
pár kapek oleje
2 dcl voda

Postup přípravy receptu

  1. Filety z ryby prokrojíme na větší plát a zlehka naklepeme. Připravené filety osolíme, jemně opepříme a silněji pokapeme citronovou šťávou. Posypeme je na jemno nakrájenou petrželkovou natí (trošku si necháme stranou) a necháme je chvilku odležet.

  2. Mezitím si nakrájíme klobásky a rajčata na kostičky, cibulkovou nať na proužky (také dáme trošku stranou) a vše smícháme.

  3. Na jednu stranu filetů si poklademe náplň, maso přeložíme a zabalíme do pevných balíčků. Zpevníme párátky, popř. nití. Balíčky lehce osolíme, pokapeme jemně citronovou šťávou a obalíme v petrželce.

  4. V pánvi si necháme rozehřát máslo (nepřepálit) přidáme trošku petrželkových listů a necháme je rozvonět.

  5. Do horkého másla kápneme trošku oleje (aby se máslo nepřepalovalo), vložíme rybí balíčky a ze všech stran je opečeme, aby se nám maso krásně zatáhlo. Pak máslo zlehka poprášíme moukou, orestujeme jí, podlijeme studenou vodou, zamícháme a pánev přiklopíme pokličkou.

  6. Necháme asi 10 min zlehka dusit, pak pánev odklopíme, šťávu dle chuti dosolíme, vsypeme zbytek petržel. natě a zelené cibulky. Rybí balíčky podáváme s vařeným bramborem, kuskusem,... a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!