Srnčí guláš na červeném víně

Recepty, Jiné maso

Suroviny

700 g srnčí kýty
5 středních cibulí
mletá paprika
sůl
pepř
nové koření
4 bobkové listy
koření Divočina
3 dcl červeného vína (použila jsem Frankovku)

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme cibuli dozlatova, zasypeme paprikou a hned přidáme na kostičky nakrájené maso, osolíme a opepříme. Po chvilce přidáme lžíci koření Divočina, pár kuliček nového koření a bobkový list.

  2. Když je maso opečené, zalijeme ho 3 dcl červeného vína a 2 dcl vody.

  3. Přiklopíme a dusíme do změknutí (cca 1 hodinu). Zahustíme moukou rozmíchanou s vodou. Podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!