Srnčí guláš na červeném víně
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 700 g srnčí kýty
- 5 středních cibulí
- mletá paprika
- sůl
- pepř
- nové koření
- 4 bobkové listy
- koření Divočina
- 3 dcl červeného vína (použila jsem Frankovku)
Postup Srnčí guláš na červeném víně
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme cibuli dozlatova, zasypeme paprikou a hned přidáme na kostičky nakrájené maso, osolíme a opepříme. Po chvilce přidáme lžíci koření Divočina, pár kuliček nového koření a bobkový list.
Když je maso opečené, zalijeme ho 3 dcl červeného vína a 2 dcl vody.
Přiklopíme a dusíme do změknutí (cca 1 hodinu). Zahustíme moukou rozmíchanou s vodou. Podáváme s knedlíkem.