Srdíčka s fazolkami a sušenými rajčátky na slanině
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- vepřová srdíčka (1 srdíčko na 2 porce)
- kořenová zelenina
- celý pepř
- nové koření
- sůl
- fazolové lusky (používám mražené, cca 100 g na porci)
- oblíbená slanina
- sušená rajčata v oleji
- domácí tatarka (viz postup)
- brambory
- olej ze sušených rajčat
- hrubozrnná sůl
- mletý kmín
Postup Srdíčka s fazolkami a sušenými rajčátky na slanině
Postup přípravy receptu
-
Srdíčka: srdíčka očistíme, rozpůlíme a dáme vařit do studené vody spolu s pokrájenou kořenovou zeleninou, kořením a solí. Je možné přidat i bujonovou kostku, jak je kdo zvyklý.
Vaříme ¾ hodiny v tlakovém hrnci.
Pak srdíčka vyndáme, z vývaru můžeme přidáním oblíbené zavářky udělat skvělou polívčičku.
Fazolky: v jiném hrnci si dáme vařit osolenou vodu, vhodíme mražené fazolky a blanšírujeme asi 5 minut.
Scedíme a prolijeme studenou vodou.
V pánvičce opečeme dokřupava na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme sušená rajčata a fazolky, osolíme, opepříme. Stačí jen prohřát, fazolky musí zůstat na skus“.
Domácí tatarka: smícháme si majonézu, bílý jogurt, pažitku, kyselé okurky nakrájené na malé kostičky.
Dochutíme, jak máme rádi – sůl, cukr, citr. šťáva atd…
Pro barvičku je možné přidat trošku kečupu nebo koření na rajčata (z Lidlu). Když je moc hustá, zředím trochou mléka.
Pečené brambory – recept z Topek: brambory umyjeme, uvaříme ve slupce, neloupeme, dáme na plech s pečicím papírem, který jsme pokapali olejem z rajčat.
Každou bramboru rozmáčkneme shora skoro na placku (jde to krásně paličkou na maso), osolíme hrubozrnnou solí, posypeme mletým kmínem a dáme 2 lžičky oleje ze sušených rajčat.
Zapečeme dozlatova.