Srdce k Valentýnu

Recepty, Zdobení

Suroviny

Srdce korpus:
1 kelímek bílého jogurtu
2 vejce
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 hrnek cukru krupice
1/2 hrnku oleje
2 PL kakaa na pečení holandského typu
1 hrneček mléka
spodní část promazaná meruňkovým džemem (domácím)
Krém:
máslovo-pudinkový krém
Potažené:
marcipánovou hmotou
práškové barvivo
cukrové perličky
Kytky- kaly:
marcipánová hmota
potravinářské gelové barvy

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: vše jen smícháme a upečeme ve formě.

  2. Vychladlý korpus prořežeme na tři díly. Spodní promažeme džemem, pak krémem, celé ještě pomažeme krémem a necháme stuhnout.

  3. Potáhneme modelovací hmotou silnější vrstvu, aby až budeme dělat mřížku tak aby se nepotrhal. Mřížku uděláme tupou stranou příborového nože.

  4. Jemně rýsujeme podélně a pak svisle. Štětcem potřeme práškovou barvou. Středy v mřížce vyplníme perličkami.

  5. Kaly- ze silnějšího plátu vykrojíme 3 kosočtverce, na jedné straně více sploštíme, jako má kala na špičce.

  6. Pestíky- vyválíme 3 válečky. Vtvarujeme kaly, vložíme pestíky a barvami vymalujeme.

  7. Vytvoříme ještě mašli a dáme na dort.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!