Srdce k Valentýnu
Recepty, ZdobeníSuroviny
- Srdce korpus:
- 1 kelímek bílého jogurtu
- 2 vejce
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek cukru krupice
- 1/2 hrnku oleje
- 2 PL kakaa na pečení holandského typu
- 1 hrneček mléka
- spodní část promazaná meruňkovým džemem (domácím)
- Krém:
- máslovo-pudinkový krém
- Potažené:
- marcipánovou hmotou
- práškové barvivo
- cukrové perličky
- Kytky- kaly:
- marcipánová hmota
- potravinářské gelové barvy
Postup Srdce k Valentýnu
Postup přípravy receptu
-
Korpus: vše jen smícháme a upečeme ve formě.
Vychladlý korpus prořežeme na tři díly. Spodní promažeme džemem, pak krémem, celé ještě pomažeme krémem a necháme stuhnout.
Potáhneme modelovací hmotou silnější vrstvu, aby až budeme dělat mřížku tak aby se nepotrhal. Mřížku uděláme tupou stranou příborového nože.
Jemně rýsujeme podélně a pak svisle. Štětcem potřeme práškovou barvou. Středy v mřížce vyplníme perličkami.
Kaly- ze silnějšího plátu vykrojíme 3 kosočtverce, na jedné straně více sploštíme, jako má kala na špičce.
Pestíky- vyválíme 3 válečky. Vtvarujeme kaly, vložíme pestíky a barvami vymalujeme.
Vytvoříme ještě mašli a dáme na dort.