Srbské žebírko

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 vepřové kotlety s kostí
2 lžíce sádla
2 červené cibule
2 stroužky česneku
1 chilli paprička
1 červená paprika
1 žlutá paprika
3 lžíce rajského protlaku
300 ml masového vývaru
3 lžičky třtinového cukru
sůl
čerstvě mletý pepř
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozpálíme sádlo, kotlety zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do pánve. Zprudka opékáme z každé strany asi 4 minuty, pak odložíme.

  2. Ve výpeku osmahneme dosklovata cibuli, pokrájenou na plátky a taktéž česnek.

  3. Přidáme na širší proužky nakrájené papriky a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Restujeme asi tři minuty.

  4. Přidáme rajský protlak, cukr a chvilku ještě restujeme. Přidáme vývar a kotlety. Odkryté dusíme asi 30 minut.

  5. Z másla a mouky uděláme jíšku a přidáme do pánve. Necháme 15 minut na mírném ohni probublávat. Doladíme chutě a můžeme servírovat. Vhodnou přílohou jsou hranolky nebo rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!