Srbské žebírko
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 vepřové kotlety s kostí
- 2 lžíce sádla
- 2 červené cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 3 lžíce rajského protlaku
- 300 ml masového vývaru
- 3 lžičky třtinového cukru
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
Postup Srbské žebírko
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozpálíme sádlo, kotlety zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do pánve. Zprudka opékáme z každé strany asi 4 minuty, pak odložíme.
Ve výpeku osmahneme dosklovata cibuli, pokrájenou na plátky a taktéž česnek.
Přidáme na širší proužky nakrájené papriky a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Restujeme asi tři minuty.
Přidáme rajský protlak, cukr a chvilku ještě restujeme. Přidáme vývar a kotlety. Odkryté dusíme asi 30 minut.
Z másla a mouky uděláme jíšku a přidáme do pánve. Necháme 15 minut na mírném ohni probublávat. Doladíme chutě a můžeme servírovat. Vhodnou přílohou jsou hranolky nebo rýže.