Špenátové karbanátky trošku jinak

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 kg mletého masa, nejlépe míchaného
400 g špenátu, listového, čerstvého
8 vajíček
strouhaný sýr (dle přání)
pepř
sůl
majoránka
cibule
česnek
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme klasickou mletou směs s velkým přídavkem na hrubo nakrájeného špenátu, mleté maso a všechno koření a zeleninu a dvě rozklepnuté vejce. Z připravené směsi vytvoříme 6 velkých karbanátků s velkým důlkem uprostřed.

  2. Pečeme v troubě při 200°C cca 25 minut.

  3. Poté vyjmeme a zvětšíme důlky vydlabáním přebytečného masa. Do každého důlku rozklepneme jedno vejce, zasypeme vydlabaným masem a posypeme hojně strouhaným sýrem. Pečeme pak pár minut, než se sýr rozpustí, ale žloutek zůstane tekutý.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!