Špaldový štrúdl s jablky, rozinkami a ořechy
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na těsto (2 nohy):
- 300 g celozrnné hladké špaldové mouky
- 1 vejce do těsta + 1 na potření
- 120 g změklého másla
- lžička octa
- špetka soli
- 50 g třtinového cukru
- 50 ml vody
- Náplň:
- 6 ks větších kyselejších jablek
- 50 g vlašských ořechů
- 50 g rozinek naložených v rumu
- lžička skořice
- lžička citronové šťávy
- 1-2 lžičky vanilkového cukru s fruktózou
- nebo klasického vanilkového cukru
Postup Špaldový štrúdl s jablky, rozinkami a ořechy
Postup přípravy receptu
-
Z uvedených surovin zaděláme těsto, které necháme cca hodinu v lednici odpočinout.
Jablka omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme. V míse je pak smícháme s pokrájenými vlašskými ořechy, skořicí, vanilkovým cukrem, rozinkami a citronovou šťávou.
Z těsta vyválíme 2 tenké placky obdélnikového tvaru, poklademe připravenou náplní, zabalíme, potřeme vejcem a dáme péct na plech vyložený pečícím papírem do předehřáté trouby na 160 stupňů Celsia asi 30 minut.
Po upečení potřeme ještě horké záviny rumem z rozinek pro lepší aroma a chuť.