Špaldový banánovo-jablečný chlebíček (bez cukru, mléka a vajec)
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 větší zralé banány
- 2 střední jablka
- 200 ml sojového mléka (rýžového, mandlového, ovesného,...)
- 2 vrchovaté lžíce pudinkového prášku
- 50 ml oleje
- 1,5 hrnku špaldové mouky
- pomerančová kůra
- prášek do pečiva
- olej a hladká mouka na vymazání formy
Postup Špaldový banánovo-jablečný chlebíček (bez cukru, mléka a vajec)
Postup přípravy receptu
-
Banány oloupeme a rozmačkáme. Jablka okrájíme, odstraníme jádřince a nastrouháme na dětském struhadle.
V míse smícháme banány, jablka, mléko, olej, pudinkový prášek a pomerančovou kůru. Úplně na závěr přidáme mouku s práškem do pečiva a těsto pořádně vyšleháme.
Vlijeme do vymazané a vysypané formy a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Po 15 minutách ztlumíme na 150 stupňů.
Pečeme cca hodinu a každých 15 minut kontrolujeme a otáčíme, aby se těsto rovnoměrně propeklo.
Že je chlebíček upečený poznáme tak, že jde od krajů a nelepí se na párátko.