Špagety se zelenými fazolkami, slaninou a rajčaty
Recepty, TěstovinySuroviny
- 400-500 g špaget
- sůl
- 400 g zelených fazolek
- 2 lžíce olivového oleje
- 150 g slaniny (nebo parmské šunky)
- 2 stroužky drceného česneku
- 2 velká rajčata (nakrájená na plátky)
- mletý pepř
- hrst lístků čerstvé bazalky
- 50 g strouhaného Parmezánu
Postup Špagety se zelenými fazolkami, slaninou a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Podle návodu na obalu uvaříme špagety al dente.
Fazolky očistíme, zbavíme vláken, rozkrojíme na polovinu a v mírně osolené vodě je uvaříme do měkka, ale křupava. Stačí jen pár minut, samozřejmě podle stáří a kvality fazolek. Hotové fazolky potom slijeme.
Mezitím v hlubší pánvi nebo kastrolu rozehřejeme olej a opečeme na něm nakrájené plátky slaniny. Když je pěkně křupavá a opečená, přendáme ji stranou a na vypečeném tuku osmahneme česnek, přidáme plátky rajčat a osmahneme je krátce z obou stran, trvá to přibližně 5 minut. Stáhneme z ohně, podle chuti osolíme a přidáme uvařené fazolky.
Směs s fazolkami vmícháme do uvařených scezených těstovin, přidáme opečenou slaninu, ochutíme mletým pepřem a bazalkou a podáváme posypané strouhaným parmezánem.