Špagety se špenátovým pestem, cizrnou a kešu

Recepty, Těstoviny

Suroviny

špagety (nejlépe ze semolinové mouky)
hrst nastrouhaného sýru Gran Moravia + na posypání
hrst slunečnicových semínek
hrst čerstvých špenátových listů
1 stroužek česneku
olivový olej
uvařená cizrna
kešu
hrubozrnná mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do mixéru vhodíme špenátové listy, slunečnicová semínka, česnek a nastrouhaný sýr. Pomalu mixujeme a přiléváme olivový olej, dokud nám nevznikne hladké pesto. Hotové pesto ochutíme solí a smícháme ho s uvařenými špagetami.

  2. Nakonec do těstovin vmícháme hrst uvařené cizrny a kešu oříšky.

  3. Před podáváním posypeme nastrouhaným sýrem Gran Moravia, ozdobíme lístkem špenátu a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!