Špagety s tuňákovými kuličkami

Recepty, Ryby

Suroviny

2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě (po 120 g)
70 g strouhanky
1 vejce
120 g špaget
1 konzerva krájených rajčat (200 g)
4 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce vody ze špaget
pepř
sůl
pažitka
voda v případě potřeby nebo šťáva z tuňáka

Postup přípravy receptu

  1. Scezené kousky tuňáka (šťávu si dáme stranou) smícháme se strouhankou, vejcem, pepřem, solí a nasekanou pažitkou. Přidáme ještě nasekaný česnek. Z hmoty vytvoříme kuličky tak asi velikosti ping-pongového míčku. Pokud se hmota drobí, přidejte šťávu z tuňáka nebo trochu vody. Výsledkem má být kompaktní hmota.

  2. Lžíci oleje rozehřejeme a na pánvi opečeme tuňákové kuličky. Tak si 5 až 8 minut. Osmažené kuličky dáme stranou na papírovou kuchyňskou utěrku.

  3. Špagety uvaříme podle návodu. Mezitím na pánev, kde jsme smažili kuličky, dáme nasekaná rajčata i se šťávou a mírně povaříme. Přidáme asi lžíci vody ze špaget, promícháme a ještě chvíli povaříme, aby se vytvořila omáčka. Kuličky vrátíme na pánev a prohřejeme v omáčce 5 minut.

  4. Špagety scedíme a rozložíme na talíř, přes špagety dáme omáčku s tuňákovými kuličkami a posypeme nasekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!