Špagety s mátovou omáčkou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

400 g špaget
1 na jemno nakrájená červená cibule
2 špetky pravého šafránu
strouhaný Parmezán
panenský olivový olej
svazek čerstvé máty

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit špagety.

  2. Na pánev nalijeme olej (nešetříme, aby jídlo hezky klouzalo do krku) a zpěníme na něm cibulku.

  3. V trošce horké vody ze špaget rozpustíme šafrán, vlijeme k cibulce a chvilinku povaříme.

  4. Nakonec vmícháme nasekanou mátu a necháme ji mírně zavadnout.

  5. Uvařené špagety scedíme a promícháme s omáčkou a většinou parmezánu. Zbytkem posypeme jídlo na talíři.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!