Překládaná pizza

Recepty, Pizzy

Suroviny

1 balení těsta na kulatou pizzu
1 plechovka loupaných krájených rajčat
kečup podle chuti
15 dkg plátkové goudy
6 větších žampionů nebo 1 plechovka krájených
1/2 červené papriky
1/2 žluté papriky
1/2 červené cibule krájené na půlkolečka nebo několik rozebraných koleček pórku
10 dkg sýru výraznější chuti (Niva, Cambonzola, atd)
5 cherry pevných rajčat
1 hrst pokrájené rukoly
4 plátky šunky nebo co kdo má rád
čerstvě mletý pepř podle chuti
2 větší špetky rozemnutého oregána
1 hrst slunečnicových semínek
2 lžíce olivového či jiného oleje na pomazání povrchu

Postup přípravy receptu

  1. Kruhové těsto rozválíme na ještě větší kruh. Ten přeneseme i s papírem na plech tak, aby na plechu na papíru byla jedna polovina a druhá na papíru mimo plech. Na těsto na plechu klademe nejdříve krájená rajčata, která pokapeme kečupem. Následují plátky sýru, pak plátky šunky, proužky paprik, pak poházet rukolu. Následuje výraznější sýr, na plátky pokrájené žampióny, pepř a oregáno. Nakonec na tenké plátky cherry rajčata a právě tak nakrájené olivy, cibuli nebo pórek. Já dávám pórek.

  2. Druhou polovinu těsta opatrně položíme na naplněnou pizzu, opatrně sloupneme papír z horní poloviny a odstřihneme. Okraje spojíme a přitiskneme. Povrch pomažeme olejem a posypeme slunečnicovými semínky.

  3. Vložíme do rozehřáté trouby na 200°C. Pečeme, dokud nezezlátne, přibližně 25-30 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!