Špagetový talíř s nivovým okrajem
Recepty, TěstovinySuroviny
- Masová směs:
- 500 g vepřové krkovičky nebo plecka
- 2 cibule
- houby
- 1 zakysaná smetana
- hladká mouka
- koření krkovička s česnekem
- sůl
- pepř
- majoránka
- kmín
- 1/2 litru vody nebo vývaru
- 2 stroužky česneku
- Špagety:
- voda
- sůl
- balíček špaget
- olej
- Niva
Postup Špagetový talíř s nivovým okrajem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Sušené houby necháme nasáknout trochou vody. Maso nakrájíme na větší kousky.
V hrnci na oleji orestujeme houby, přidáme cibuli, orestujeme.
V míse smícháme hladkou mouku, koření na krkovičku, kmín. Obalíme kousky masa a přidáme k cibuli s houbami do hrnce. Necháme zatáhnout, osmahneme a zalejeme vodou nebo vývarem. (Pokud máme vodu, bujon přidáme, když začne všechno vařit.) Dusíme, dokud maso nezměkne. Jakmile je měkké, přidáme smetanu a dochutíme solí, utřeným česnekem a majoránkou - dle chuti.
Špagety uvaříme v osolené vodě s trochou oleje.
Nivu nastrouháme na malé slzičky.
Servírujeme jako špagetové hnízdo, uprostřed masová směs a kolem obsypaná niva.