Špagetový talíř s nivovým okrajem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

Masová směs:
500 g vepřové krkovičky nebo plecka
2 cibule
houby
1 zakysaná smetana
hladká mouka
koření krkovička s česnekem
sůl
pepř
majoránka
kmín
1/2 litru vody nebo vývaru
2 stroužky česneku
Špagety:
voda
sůl
balíček špaget
olej
Niva

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Sušené houby necháme nasáknout trochou vody. Maso nakrájíme na větší kousky.

  2. V hrnci na oleji orestujeme houby, přidáme cibuli, orestujeme.

  3. V míse smícháme hladkou mouku, koření na krkovičku, kmín. Obalíme kousky masa a přidáme k cibuli s houbami do hrnce. Necháme zatáhnout, osmahneme a zalejeme vodou nebo vývarem. (Pokud máme vodu, bujon přidáme, když začne všechno vařit.) Dusíme, dokud maso nezměkne. Jakmile je měkké, přidáme smetanu a dochutíme solí, utřeným česnekem a majoránkou - dle chuti.

  4. Špagety uvaříme v osolené vodě s trochou oleje.

  5. Nivu nastrouháme na malé slzičky.

  6. Servírujeme jako špagetové hnízdo, uprostřed masová směs a kolem obsypaná niva.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!