Barevný dort špagetový

Recepty, Dorty

Suroviny

(Korpus dole v příloze od isindy, je vynikající)
šlehačka
ztužovač
malé broskve
750 ml (3 x 250) mléka
6 lžíc (3x 2 lžíce) cukru
1 puding vanilkový
pudink malinový
pudink čokoládový
300 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Upečeme si korpus. Necháme vychladnout a jednou rozřízneme. Pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a na ni poskládáme nakrájené broskve. Opět můžeme pomazat šlehačkou, když zbyde.

  2. Přiložíme vrchní piškot.

  3. Uvaříme si asi tak o dvě hodiny dřív pudinky. Do 250 ml mléka dáme 2 lžíce cukru a přivedeme k varu. Část mléka jsme měli stranou a dali jsme do něj zamíchat vanilkový puding. Ten pak vlijeme do vroucího mléka a mícháme do zhoustnutí.

  4. Pak stěrkou hotový puding slijeme do jiné studené nádoby a pomalu ze strany lijeme studenou vodu. Zabráníme tak škraloupu. Dáme stranou vychladit do pokojové teploty. Trvá to tak asi 2 hodinky. Tak budeme pokračovat i s ostatníma dvěma. Necháme si i v pokojové teplotě 300 g másla.

  5. Vodu z nádoby nebo z hrnce u každého pudingu vylijeme, vůbec se toho nebojte, nic se nestane.

  6. Do každého pudinku příjde 100 g másla. Nejprve si máslo vyšleháme - můžem přidat i mouč. cukr, pokud to bude málo sladké a postupně přidáváme vychladlý puding. Vše našleháme na hladký krém. Nedáváme ho do lednice, ale někam bokem. Pak by to šlo špatně zdobit.

  7. Krémy si dáme do zbobících sáčků a zdobíme podle fantazie. Vršek jsem použila cukrářskou špičku s dírkama. Je na fotce. A zdobila jak mě napadlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!