Špagetový nákyp
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 250 g špaget
- sůl
- olej
- pórek
- 4 rajčata
- 4 žampióny
- 100 g Eidamu
- 4 vejce
- 400 ml mléka
- špetka muškátového oříšku
- 100 g šunky nakrájené nadrobno
- máslo na vytření pekáčku
Postup Špagetový nákyp
Postup přípravy receptu
-
Špagety uvaříme v osolené vodě, přecedíme. Pórek nakrájíme na kolečka, žampióny na plátky a podusíme spolu na pánvi na trošce oleje.
Rajčata nakrájíme na kolečka, sýr nastrouháme, vejce rozšleháme v mléce se solí a kořením. Do pekáčku dáme 1/3 špaget, rozložíme směs pórku a žampiónů, zalejeme 1/3 mléka s vejci, posypeme šunkou, na ni další třetinu špaget, rajčata, opět třetinu mléka, zbytek špaget, mléka.
Posypeme sýrem a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C do zezlátnutí. V případě, že nám povrch příliš zhnědne, přikryjeme ho alobalem.