Kaše ze žlutého hrachu s chutí thajského kari
Recepty, LuštěninySuroviny
- 300 g půleného žlutého hrachu
- 150 g kokosového mléka
- červená kari pasta dle chuti
- sůl
- 2 malé zelené cukety
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- sůl
Postup Kaše ze žlutého hrachu s chutí thajského kari
Postup přípravy receptu
-
Hrách propláchneme a přes noc namočíme. Druhý den ho v čerstvé vodě uvaříme doměkka. Veškerou vodu slijeme, přilijeme kokosové mléko, přidáme kari pastu, osolíme a důkladně promícháme. Společně za stálého míchání ještě asi 5 minut povaříme, aby se spojily chutě a pokrm získal kašovitou konzistenci.
Cukety omyjeme a nakrájíme na kousky.
V pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm na plátky nasekaný česnek, přidáme cukety a krátce orestujeme. Poté přiklopíme pokličkou a necháme společně asi 5 minut dusit. Na závěr osolíme.
Servírujeme spolu s hrachovou kaší.